Regionaal Archief Rivierenland

Regionaal Archief Rivierenland
* Bezoekadres:
J.S. de Jongplein 3
4001 WG Tiel
* Postadres:
J.S. de Jongplein 3
4001 WG Tiel
* Tel.: 0344 – 612 230
* E-mail: info@rarivierenland.nl
* Website: www.regionaalarchiefrivierenland.nl

Het Regionaal Archief Rivierenland (Tielerwaard – Bommelerwaard – Betuwe) heeft een fotocollectie van meer dan een miljoen beelden, van 1848 tot nu. De beleden hebben betrekking op de huidige gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel.

Belangrijke archieven van beroepsfotografen zijn o.a die van J. Bouwhuis, G. Burggraaf, I. van den Broek, F.H. Broekhuizen en fotobureaus zoals Fotolux en Het Zuiden. Daarnaast zijn er bedrijfsarchieven met belangrijke bedrijfs- en reclamefotografie zoals van Maatschappij De Betuwe (Flipje jam), Daalderop (metaalverwerkende industrie), Chamotte Unie (vuurvaste stenen) en Maasglas (platglas producent).

De collectie fotografie van overheidsinstellingen en privépersonen van het Regionaal Archief Rivierenland is inhoudelijk zeer divers van oude prentbriefkaarten, straatgezichten, foto’s van festiviteiten en andere lokale gebeurtenissen, familiefoto’s, bedrijfs- en producten foto’s, luchtfoto’s, persfoto’s, portretfoto’s, foto’s van monumenten enzovoorts.

Een deel van de collectie (ca. 150.000 opnamen) is digitaal toegankelijk via de beeldbank op de website van het Regionaal Archief Rivierenland.