Word nu lid van het Nederlands Fotogenootschap

Word nu lid van het Nederlands Fotogenootschap (NFg). Het NFg is opengesteld voor organisaties die niet zelf een fotocollectie beheren èn voor individuele onderzoekers, curatoren, beeldredacteuren en andere professionals die werken met fotografie. Netwerken, kennisbevordering en belangenbehartiging zijn de kerntaken van het NFg. Het geeft het blad Fotografisch Geheugen uit dat drie maal per jaar verschijnt met doorwrochte artikelen en actualiteiten over professionele en vintage fotografie uit Nederlandse fotocollecties en museale instellingen.

Meld je aan als lid via secretaris@fotogenootschap.nl .

Wat biedt het lidmaatschap van het NFg?

  • Vier bijeenkomsten per jaar:
    • gratis toegang tot twee maal per jaar een publiek toegankelijk (maar voor niet-leden betaald) symposium, lezingendag o.i.d. met presentaties over lopend onderzoek en projecten, ter gelegenheid van een actuele tentoonstelling of festival;
    • twee maal per jaar een ontvangst bij een van de aangesloten leden met een bezoek achter de schermen en ontmoeting met conservatoren, onderzoekers of andere professionals.
  • De mogelijkheid om interdisciplinair je collega’s in de fotografie te kennen en ontmoeten, kennis te delen en te ontwikkelen met betrekking tot fotografie en mediacultuur.
  • Drie maal per jaar het tijdschrift Fotografisch Geheugen voor het vernemen èn zelf kunnen publiceren van onderzoeksresultaten op het gebied van fotografie en mediacultuur.
  • Enkele malen per jaar (onregelmatig; naar aanleiding van actualiteiten of mededelingen) een digitale nieuwsbrief per e-mail.
  • Vermelding met een ledenpagina op de NFg-website zodat je vindbaar bent voor anderen.
  • Stemrecht: het NFg is een vereniging, waarbij beslissingen door de leden worden genomen. Als je lid bent beslis je mee over lobby’s, netwerkactiviteiten of producties van het NFg.

Ontmoet je collega’s op de eerstvolgende NFg-bijeenkomst op vrijdag 2 juni in Museum Hilversum. 

De mogelijkheden om je te verbinden aan het NFg op een rij: