Voorjaarsledendag 2017 in het Stedelijk

Op donderdag 11 mei vindt de voorjaarsledendag 2017 van het Nederlands Fotogenootschap plaats in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Dit voorjaar presenteert het Stedelijk Museum Amsterdam het grootste overzicht van Ed van der Elskens werk in 25 jaar. De tentoonstelling De verliefde camera belicht zowel zijn kwaliteiten als fotograaf als de relatie met zijn films en boeken in een veelvormige presentatie. Reden genoeg om je opnieuw onder te dompelen in Van der Elskens werk!

Ook het Nederlands Fotogenootschap en Scherptediepte staan stil bij zijn rijke oeuvre. Tijdens een speciale bijeenkomst in het Stedelijk zoomen we in op Van der Elskens werkproces, met diverse korte presentaties en een rondleiding door de tentoonstelling. Ook is er voldoende gelegenheid om te netwerken tijdens de borrel na afloop.

Het programma is:

10:30 uur inloop met koffie en thee
11:00 uur ALV Nederlands Fotogenootschap (NFg)
13:00 uur lunch voor NFg-leden

Middagprogramma samen met Scherptediepte (ook toegankelijk voor niet-leden van NFg of Scherptediepte voor € 5,- p.p.):

Van 14 tot 15 uur geven Maartje van den Heuvel (Universiteit Leiden), Tamara Berghmans (Fotomuseum Antwerpen) en Katrin Pietsch (Nederlands Fotomuseum) korte presentaties over Van der Elskens werkproces, zijn boeken en de restauratie van zijn dia’s.

Van 15 tot 16 uur rondleiding tentoonstelling Ed van der Elsken – De verliefde camera door de samenstellers (NFg-activiteit)

16 uur borrel in restaurant (gezamenlijk met Scherptediepte)

Verwacht einde: 17 uur

Voor deelname graag opgeven via secretaris@fotogenootschap.nl.

Graag tot ziens in Amsterdam!

Met vriendelijke groet,
Het NFg-bestuur